Abazović: Potpisivanje Temeljnog ugovora moguće početkom avgusta
Dritan Abazović

"Nikakve novitete nisam čuo"

Abazović: Potpisivanje Temeljnog ugovora moguće početkom avgusta

Vlada Crne Gore odlučila se za inkluzivan pristup u procesu potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC, a ugovor bi mogao biti potpisan u avgustu, poručio je premijer Dritan Abazović.

“Postavljam pitanje da li je koja NVO i koji pravni ekspert se uključio ili znao da se potpisuje ugovor sa Katoličkom crkvom ili Islamskom zajednicom”, pitao je premijer i dodaje da bez obzira na to sve sugestije su dobrodošle.

Komisija koja bi se bavila tim aktom, kako navodi, nije profunkcionisala jer su tri člana koje je predložio predsjednik Crne Gore odbila da učestvuju u radu.

Abazović je kazao novinarima i da u tom slučaju princip švedskog stola ne može da funkcioniše. Ponovio je i da misli da temeljni ugovor nije toliko važno pitanje.

Naveo je da su već dobili pisane komentare na Temeljni ugovor Akcije za ljudska prava, a da imaju najave da će to učiniti i neki drugi članovi komisije.

"Moram da budem iskren, ja nikakve novitete nijesam čuo", kazao je Abazović, komenatrišući sugestije na nacrt Temeljnog ugovora, koje su do sad stigle.

Na pitanje kada će Temeljni ugovor biti potpisan kaže:

"Mislim da nakon što se taj proces zatvori, proces da svi još jednom dostave mišljenja, ako žele možemo očekivati da to bude početkom avgusta ili možda, sredinom ili krajem avgusta. Te detalje nismo dogovorili, ali to je proces koji smo doveli do kraja", kazao je Abazović.

Ne stoji, kaže, priča da Temeljni ugovor nije u skladu sa Ustavom, ali kako dodaje uvijek ostaje mogućnost da se to na sudu provjeri.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.