SD: Mišljenje HRA o ugovoru sa SPC još jedan pokazatelj štetnih namjera Abazovića
Socijaldemokrate

SD: Mišljenje HRA o ugovoru sa SPC još jedan pokazatelj štetnih namjera Abazovića

NVO Akcija za ljudska prava (HRA) dostavila je predsjedniku Crne Gore i premijeru prijedloge za izmjene odredbi ugovora sa SPC. S obzirom da se političkim subjektima, od strane premijera, konstantno spočitavalo da namjerno dižu tenzije i da sve to rade zarad uskopartijskih interesa, vjerujemo da mu je ovo mišljenje stručnog tima HRA došlo kao hladan tuš, poručili su danas iz Socijaldemokrata.

Oni su, kako navode iz te partije manje-više, naveli iste zamjerke koje, sve ovo vrijeme, predstavnici Socijaldemokrata navode kao sporne u ugovoru.

"Dakle, ne samo politička, već i isključivo stručna javnost vide isto kao i mi - da je neophodno izmijeniti odredbe kojima se SPC garantuju javno-pravna ovlašćenja, obećava da se bezbjednosne mjere u objektima i drugim prostorima u vlasništvu SPC neće primjenjivati bez saglasnosti crkvenih vlasti, ograničava pravo na obraćanje sudu u postupku donošenja odluka disciplinske prirode i vjersko obrazovanje predviđa na drugačiji način od zakona", ističe se u saopštenju.

I njima je, kako poručuju, kao i SD, sporan sadržaj u preambuli ugovora kojom se na brutalan i očigledan način falsifikuju istorijske činjenice.

"Dakle, da budemo načisto. Mišljenje pravnog tima HRA samo je još jedan od pokazatelja, ne samo pravne neusklađenosti ugovora sa Ustavom i zakonima, nego i krajnje štetnih namjera Abazovića koji od starta igra po notama onoga kome služi, Aleksandra Vučića. Baš zato Abazović i broji posljednje dane na poziciji premijera Crne Gore", zaključili su iz SD-a.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.