Štajnmajer: Rat Vladimira Putina portiv Ukrajine je rat protiv evropskog jedinstva
Frank - Valter Štajnmajer

"Ne smijemo razoriti veliko djelo ujedinjene Evrope koju smo dugo stvarali"

Štajnmajer: Rat Vladimira Putina portiv Ukrajine je rat protiv evropskog jedinstva

Rat ruskog predsjednika Vladimira Putina protiv Ukrajine ujedno je i "rat protiv evropskog jedinstva", upozorio je u nedelju predsjednik Njemačke Frank-Valter Štajnmajer.

"Putinov rat protiv Ukrajine je i rat protiv evropskog jedinstva. Ne smijemo dopustiti da nas podijele, ne smijemo razoriti veliko djelo ujedinjene Evrope koje smo počeli s toliko nade“, rekao je Štajnmajer u govoru u Paderbornu, na zapadu zemlje.

"Taj rat se ne tiče samo ukrajinske teritorije, nego dira dvostruko, u zajedničke temelje naših vrijednosti i našeg mirovnog poretka“, dodao je njemački predsjednik.

On je dodao da braniti te vrijednosti i biti njihov garant znači ujedno I biti spreman "prihvatiti bolne prijatnosti“. Štajnmajer nije dodatno objasnio šta je pod time mislio.

"Jesmo li spremni na to? Svi smo pred tim pitanjem – danas i u danima, nedeljama i mjesecima koji dolaze“, rekao je.

"Rusija ne ostaje na osporavanju granica, ne ostaje na zauzimanju teritorija nezavisne i suvjerene susjedne zemlje, nego ide dotle da osporava ukrajinsku državnost“, zaključio je predsjednik Njemačke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.