Demokratska Crna Gora osuđuje poruke govora mržnje ispisane na prostorijama LGBTIQ

Demokratska Crna Gora osuđuje poruke govora mržnje ispisane na prostorijama LGBTIQ

Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje fašističke i poruke govora mržnje ispisane na prostorijima LGBTIQ Drop in centra u Podgorici, označavajući ih apsolutno neprihvatljivima i porukama za koje u našem društvu ne smije biti mjesta, saopšteno je iz ove stranke.

"Želimo izgradnju naše društvene zajednice na univerzalnim vrijednostima – mira, slobode i pravde, ali i postulatima na kojima počiva savremena Evropa – vladavine prava i striktnog poštovanja osnovnih ljudskih prava i sloboda.

Stoga, očekujemo da se počinioci ovako gnusnih djela što prije pronađu i privedu pravdi i po zakonu kazne. Ustav i zakoni i opšteprihvaćena pravila međunarodnog prava moraju se doslovno poštovati, sviđala se nekome ili ne", napisao je na Tviteru predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.