U vodama oko Arube presretnuto 400 kilograma kokaina
Ilustracija

U vodama oko Arube presretnuto 400 kilograma kokaina

Karipska obalska straža presrela je više od 400 kilograma kokaina u vodama oko Arube. U petak ujutro oko 4 sata, obalska straža je uočila sumnjivo plovilo. Tamo je poslat presretač obalske straže u Arubi.

Helikopter obalske straže također je bio na mjestu događaja. Uslijedila je duga potjera tokom koje su ispaljeni hici upozorenja. Na kraju je sumnjivo plovilo bilo prisiljeno da se zaustavi.

Na brodu je bilo pet muškaraca, dvojica iz Venecuele, dvojica iz Dominikanske Republike i jedan iz Kolumbije. Na brodu je bilo nekoliko paketa kokaina. Droga je zaplijenjena i od tada je uništena. Petorica muškaraca su i dalje u pritvoru, piše crimesite.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.