Uljarević: Vlada nije u stanju da servisira osnovne potrebe stanovništva, Abazović najodgovorniji za podizanje tenzija
Uljarević

Uljarević: Vlada nije u stanju da servisira osnovne potrebe stanovništva, Abazović najodgovorniji za podizanje tenzija

Premijer Dritan Abazović ne doprinosi smirivanju tenzija u Crnoj Gori, već ih, zajedno sa Vladom, svojim odlukama i postupcima, raspiruje, ocijenili su sagovornici emisije „Hej Sloveni“ Gradske televizije.

Dodaju da se SPC, koja, kako kažu, pokušava da razori antifašistički karakter Crne Gore, koristi kao mehanizam za ukidanje njenog suvereniteta.

Crna Gora je dugo u političkoj i ekonomskoj krizi, a Vlada nije u stanju da servisira osnovne potrebe stanovništva, ocijenila je izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević. Dodaje da Vlada zapravo diže tenzije svojim odlukama i pristupima.

„U ovom trenutku, i mislim da treba da govorimo o onome što je aktuelno, mislim da je najveći krivac za ovu vrstu podizanja tenzija naš premijer Dritan Abazović. Zato što je čitava priča sa forsiranjem Temeljnog ugovora i njegovim onakvim usvajanjem na Vlada bilo praktično bacanje bombe u društvo koje je već bilo uzavrelo, i umjesto da se spuštaju tenzije, da se pregovara o nekim ključnim pitanjima koje treba da odblokiraju naš put ka Evropskoj uniji, mi se bavimo ovim pitanjem, tenzije su ponovo podignute“, kazala je izvršna direktorica CGO Daliborka Uljarević.

Uljarević smatra da je premijer Dritan Abazović morao biti svjestan posljedica ugovora sa Crkvom Srbije, jer je, kako navodi, upozoravan da to pitanje može usporiti druge važne procese za Crnu Goru.

Sa Uljarević je saglasan i građanski aktivista Aleksandar Saša Zeković.

„Iako on voli reći da je zainteresovan za pomirenje, i kada se sretne sa ekstremističkim i nacionalističkim grupama, on kaže da je to zbog pomirenja. Pa čekajte, ako je to stvarno tako, kako se to premijer i u ovoj i u onoj Vladi, koju volimo zvati „Krivokapić-Abazović“, u kojoj je bio potpredsjednik, zašto se nikad nije sreo sa predstavnicima i ove „druge“ Crne Gore”, upitao je Zeković.

Takođe je upitao i zašto nikad posjetio Fakultet za crnogorski jezik i književnost?

“Zašto nikada nije posjetio sjedište Crnogorske pravoslavne crkve? Zašto je uvijek imao pristrasan odnos upravo prema onim strukturama koje su nekako, ne samo u posljednje vrijeme, nego decenijama unazad važile za eksponente velikosrpske politike u Crnoj Gori? Ne radi se pomirenje na takav način“, istakao je Zeković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.