Indijski ministar popio vodu iz svete rijeke kako bi dokazao da je čista pa završio u bolnici
Foto: screenshot

Indijski ministar popio vodu iz svete rijeke kako bi dokazao da je čista pa završio u bolnici

Indijski političar koji je pio vodu iz zagađene 'Svete rijeke' kako bi dokazao da je čista navodno je primljen u bolnicu.

Kako piše Indenpendent, glavni ministar Punjaba Bhagwant Mann pio je iz Kali Beina, svete rječice u Sultanpur Lodhiju, dva dana prije nego što je zatražio ljekarsku pomoć.

Punjab Chief Minister openly drinks a glass of polluted water from a ‘holy river’ to prove that water is clean. Now admitted to hospital. pic.twitter.com/MH1OLwUlUw

— Ashok Swain (@ashoswai) July 21, 2022

Ranije ove sedmice primljen je u bolnicu Indraprastha Apollo u Delhiju zbog bolova u trbuhu.

Prema izvorima, on je još u bolnici nakon što je primljen u utorak. Rečeno je da je podvrgnut medicinskim pretragama.

On je u utorak navečerhelikopterom prebačen iz svoje službene rezidencije u Chandigarhu.

Kali Bein je od velike važnosti za sikhsku religiju. Smatra se da je Nanak Dev, prvi Nanak, tamo pronašao prosvjetljenje.

Incident se dogodio na 22. godišnjicu operacije osmišljene za čišćenje rječice pokrenute 2000. godine, a Mann je pio iz Kali Beina kako bi dokazao njezin uspjeh.

Prije nekoliko decenija, otpadne vode i industrijski otpad otvoreno su otjecali u Kali Bein dok je korov rastao na obalama. Iako je rijeka mnogo čišća nego što je bila, piti je nikako nije preporučljivo.

Izvor: Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.