Foto: Ministarstvo bez portfelja

"Asocijacija menadžera će dati puni doprinos izradi Strategije za borbu protiv korupcije"

"Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM) će, kao krovna organizacija menadžera sa iskustvima na polju korporativnog upravljanja, u skladu sa svojim kapacitetima, dati puni doprinos izradi Strategije za borbu protiv korupcije”, dogovoreno je na sastanku ministra Zorana Miljanića sa predsjednikom AMM-a Budimirom Raičkovićem, potpredsjednikom za preduzetništvo Radovanom Radulovićem i izvršnom direktoricom Anđelom Radosavović.

Miljanić, govoreći o antikorupcijskim inicijativama 43. Vlade, kazao je da će Nacionalna strategija biti prvi dokumenat koji će omogućiti sistemski pristup i za umrežavanje institucija u borbi protiv korupcije na svim nivoima.

Prema njegovim riječima, korupcija je kao gorući problem Crne Gore ozbiljna barijera za inostrane i domaće investiture i zbog nje su mnogi ozbiljni ulagači odustali od investicija i kapital usmjerili u druge države.

Miljanić je najavio i brzo formiranje Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije i kazao da će ga, pored predstavnika izvršne vlasti i institucija zaduženih za borbu protiv korupcije činiti i predstavnici sudstva, privrede i relevantnih NVO.

Predsjednik AMM-a Budimir Raičković akcentovao je neophodnost pojednostavljenja zakona i onemogućavanja takozvanih korisnih nejasnoća koje omogućavaju njihova različita tumačenja, što otvara mogućnost za brojne zloupotrebe.

Predstavnici AMM-a su takođe istakli da je Crnoj Gori za privlačenje investicija neophodan „stabilan, predvidljiv i dugoročan zakonodavni i poreski okvir”.

U AMM-u smatraju da je neophodno efikasno pristupiti još snažnijoj digitalnoj transformaciji i centralizaciji servisa koji javna uprava pruža građanima i privredi, što će doprinijeti transparentnosti i efikasnosti.

Sagovornici su se saglasili da antikorupcijske mjere i izmjene zakona mogu doprinijeti održivosti privrede, kao i "snaženju države u svakom pogledu”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.