Dritan Abazović

Abazović čestitao Dan opštine Berane

"Ne postoje teška vremena ako su građani složni, odgovorni, solidarni i ako iskreno žele dobro svom gradu i državi"

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović uputio je čestitku povodom 21. jula, Dana opštine Berane predsjedniku Opštine Vuku Todoroviću i predsjedniku Skupštine Opštine Novici Obradoviću.

"U ime Vlade Crne Gore i svoje lično, cijenjenim odbornicima, građankama i građanima Berana čestitam Dan Opštine koji se obilježava u znak sjećanja na važan datum u istoriji Berana i Crne Gore. Slobodarstvo je utkano u tradiciju i kulturu polimskog kraja, vjekovima nadahnjujući sve njegove žiteljke i žitelje. Humani, intelektualni i radni potencijal beranske opštine dokazan je i daleko van granica naše države. Vrijeme je da naše potencijale kapitalizujemo u prirodom prebogatoj i prelijepoj Crnoj Gori. Ulaganje u infrastrukturu i održive projekte, poljoprivredu, energetiku, sportski, medicinski i ruralni turizam, put su do realno brzo ostvarivog ekonomskog progresa cijele sjeverne regije.

Vlada Crne Gore kako poručuje Abazović ulaže velike napore da građanima Berana obezbijedi sigurniju I prosperitetniju budućnost.

U tom smsilu, navodi da su obavili niz razgovora stranim investitorima u vezi sa izgradnjom Air parka Berane, za koji smo sigurni da bi promijenio ekonomsku sliku, ne samo Berana, nego i Sjevera Crne Gore.

Napomenuo je da Vlada Crne Gore želi unaprijediti putnu infrastrukturu i otvoriti prirodom bogat sjever države za mnogobrojne zainteresovane turiste.

"U tom smislu, ne postoje teška vremena ako su građani složni, odgovorni, solidarni i ako iskreno žele dobro svom gradu i državi. Berane je bilo i ostalo mjesto za primjer međuljudske tolerancije i skladnog suživota različitosti, inspirator progresivnih ideja i pokreta, koji Crnu Goru vode ķa sigurnoj luci Evropske unije. Još jednom vam čestitam najznačajniji datum u opštinskom kalendaru, sa željom da narednih godina produkujemo nove poslovne uslove i razloge zbog kojih će se u vaš grad sve više dolaziti i u njemu ostajati", zaključio je Abazović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.