CGO: Abazović ruši Krivokapićev rekord u broju prijedloga za prijem u crnogorsko državljanstvo
Centar za građansko obrazovanje

CGO: Abazović ruši Krivokapićev rekord u broju prijedloga za prijem u crnogorsko državljanstvo

U periodu od 28. aprila do 1. jula premijer Dritan Abazović dostavio je Ministarstvu unutrašnjih poslova ukupno 325 prijedloga za prijem u crnogorsko državljanstvo u skladu sa Programom ekonomskog državljanstva. Ovi prijedlozi odnose se na 104 aplikanta i 221 člana njihovih porodica, saopšteno je danas iz Centra za građansko obrazovanje.

Poručuje da kako se navodi u dokumentu MUP-a, a što je i CGO ranije objavio i pozdravio, posljednjih nekoliko mjeseci nije dodijeljeno nijedno ekonomsko državljanstvo.

Ipak, broj prijedloga upućuje na drugačiji zaključak, jer će isti rezultirati i novim prilivom ‘počasnih’ državljana.

"Opredjeljenje Vlade Crne Gore da ne ukine ovaj program, već ga olakšava i aktivno sprovodi kroz nove prijedloge za prijem, suprotno je evropskoj agendi i direktno je ignorisanje brojnih upozorenja zvaničnika EU, među kojima su i posljednja od Jozefa Borelja i Olivera Varheljija", kategorični su iz CGO-a.

Podsjetili su da je Vlada Zdravka Krivokapića za vrijeme cijelog svog mandata, od 4. decembra 2020. do 27. aprila 2022,  dodijelila rekordnih 319 ‘počasnih’ državljanstava, a Vlada Dritana Abazovića je na putu da taj rekord sruši za nekoliko mjeseci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.