SNP: Sinjajevina ne smije biti vojni poligon
Socijalistička narodna partija

"Radi se o najvećem pašnjaku Evrope"

SNP: Sinjajevina ne smije biti vojni poligon

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra da prostor planine Sinjajevine ne smije biti korišćen u vojne svrhe i, u tom smislu, su pozvali Vladu Crne Gore da povuče odluku iz 2019. godine kojom je predviđeno da se na ovom lokalitetu gradi vojni poligon.

"Ovim putem želimo da podržimo zahtjeve građanske inicijative "Sačuvajmo Sinjajevinu" i svih građana koji se bore da Sinjajevina ostane ono što je oduvijek bila – netaknuto blago prirode koje svojom ljepotom privlači ljude sa svih strana svijeta i od višestruke je koristi ljudima koji na njoj žive", kazali su iz SNP-a.

Podsjetili su da se radi o drugom najvećem pašnjaku u Evropi, te je i to jedan od razloga zbog kojih se mora spriječiti njegova devastacija.

"Sinjajevina mora biti sačuvana za postojeće i buduće generacije, a prvenstveno za mještane koji žive od stočarstva i turizma na ovom području", zaključili su iz SNP-a. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.