SD Berane: Beransko kulturno ljeto pod nekulturnim nasrtajem Opštine Berane
Socijaldemokrate

SD Berane: Beransko kulturno ljeto pod nekulturnim nasrtajem Opštine Berane

Beransko kulturno ljeto, manifestacija čiji osnovni cilj bi trebalo da bude promocija i afirmacija kulture u Beranama, upravo je doživjela svoju konačnu degradaciju. Pošto su kulturne aktivnosti svakako marginalizovane u ovom gradu, za očekivati je da se iste unaprijede upravo kroz jednu ovakvu organizaciju sa zavidnom tradicijom i reputacijom, saopšteno je iz Opštinskog odbora Socijaldemokrata u tom gradu.

Poručuje da je, domišljatost predstavnika Opštine dovela do toga da je znamenito Beransko kulturno ljeto svedeno na svega trinaest događaja, od čega, barem polovina nema dodirnih tačaka sa kulturom.

"Pa tako, dolazimo do saznanja da formalna svečanost povodom Dana opštine čini događaj kulture.  Isto tako, prosvijetljeni smo podatkom da zakazani koncert istoga dana, inače festival kiča i šunda ima i kulturnu dimenziju. Očigledno u nedostatku aktivnosti, trebalo je i asfaltiranje  puta ili postavljanje gradske rasvjete predstaviti kao kulturni događaj, ne bi bilo značajnije razlike a ni prevelikog iznenađenja", istakli su iz SD-a.

Predložili su "Opštini Berane da se ne blamira i da suspenduje ovu manifestaciju do nekih ljepših i "kulturnijih" vremena nego da je ovakvim odnosom unižava a svoj neukus usmjeri na druge, sebi znane aktivnosti". 

"Mada, da budemo realni, bolje nismo ni očekivali", zaključili su iz SD-a.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.