Danas sastanak Abazovića i Đukanovića
Dritan Abazović i Milo Đukanović

Tema sastanka: Temeljni ugovor

Danas sastanak Abazovića i Đukanovića

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritran Abazović sastaće se danas sa predsjednikom države Milom Đukanovićem, potvrđeno je Portalu RTCG-a. Glavna tema susreta biće odluka Vlade Crne Gore da usvoji Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), uz političke posljedice koje to donosi. Abazović je sastanak najavio na jučerašnjoj sjednici Vlade.

Abazovićeva Vlada je 8. jula na sjednici usvojila Temeljni ugovor o uređenju odnosa sa SPC, što je dovelo do povlačenja podrške od strane SDP i DPS.

Usvajanju Temeljnog ugovora su prethodile negativne reakcije i kritike predloženog teksta ovih partija, te jednog dijela nevladinih organizacija, ali i stručne javnosti.

Abazović je na to odgovorio da će se vidjeti “šta je stav većine poslanika”, nagovještavajući da DPS neće uspjeti da obezbijedi većinu od 41 poslanika za opoziv njegove Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.