Stižu reakcije iz Hrvatske: Vučić je mučki provokator
Ilustracija

Stižu reakcije iz Hrvatske: Vučić je mučki provokator

Poslanici u Saboru SDP-a i HDZ-a Hrvatske, Siniša Hajdaš Dončić i Damir Habijan komentarisali su u emisiji Točka na tjedan posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj bez ikakve najave.

“Dvije riječi, mučki provokator”, rekao je Siniša Hajdaš Dončić. Damir Habijan slaže se s njime.

“Obična provokacija u službi politike Srbije mimo svih protokola i konzultacija s ambasadama, bez znanja hrvatske Vlade. Mislim ono što su premijer i Vlada napravili: Neće moći, neće ići”, rekao je.

Premijerka Srbije Ana Brnabić, podjsetimo, izjavila je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić htio danas privatno posjetiti Jasenovac, ali da je odgodio posjetu “zbog dobrih odnosa” Srbije i Hrvatske.

Na to da hrvatska Vlada neće dozvoliti Vučiću da privatno danas posjeti Jasenovac, rekla da je taj postupak hrvatskih vlasti “najveći skandal u modernoj istorijiSrbije i Hrvatske”.

“Vučić će sad tražiti službeni posjetu pa da vidimo te evropskevrednosti”, rekla je Brnabić ocijenivši da odgađanje njegovog posjeta Jasenovcu zbog najave hrvatskih vlasti “nije poniženje za Srbiju, već za Hrvatsku”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.