M Portal navodi

"Novović neće da hapsi po Abazovićevim naredbama"

Prema saznanjima M portala, Abazović insistira da Novović hitno uhapsi i procesuira po jednog poslanika Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata, dva člana Bošnjačke stranke i nekoliko službenika sektora bezbjednosti. SDT je premijeru nekoliko puta izričito saopštio da neće pokretati bilo kakve postupke bez čvrstih materijalnih dokaza o počinjenim krivičnim djelima, posebno kada je riječ o slučajevima za koje bi se moglo ispostaviti da budu ključni u radu SDT-a, ali i za buduću karijeru samog Novovića u crnogorskom pravosudnom sistemu.

S obzirom na to da Novović odbija da se povinuje Abazovićevom političkim zahtjevima, premijer je svoje insistiranje "preselio“ na adresu V.D. Vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović koja, prema Abazovićevoj zamisli, treba da objasni Novoviću zašto ova hapšenja treba obaviti što prije. Za sad ni to ne daje očekivane rezultate, pa će premijer morati ili da se strpi ili da potpuno odustane od političkog pritiska na SDT.

Predsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću su hitno potrebna iscenirana hapšenja kako bi ponovio svoju tezu da kriza koja potresa 43. Vladu nakon uskraćivanja podrške od strane Demokratske partije socijalista nije posledica odluke o usvjajanja Ugovora sa Crkvom Srbije, već navodnog straha suočavanja sa borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Takođe, Abazović pokušava da na ovaj način povrati podršku međunarodnih partnera koji su podržali njegovu manjinsku Vladu, jer je prebacivanjem fokusa rada Vlade sa pregovora Crne Gore i EU na potpisivanje ugovora sa SPC izgubio njihovo povjerenje.

Zato želi da SDT odradi posao za njega i isporuči mu „ulov“, koji bi on potom predstavio kao svoj rezultat i pokušao da produži život svojoj manjinskoj Vladi. To je, inače, Abazovićeva praksa još od izbora za potpredsjednika Vlade Zdravka Krivokapića, čije je prve mjesece rada obilježilo upravo Abazovićevo spektakularno najavljivanje hapšenja na društvenim mrežama i korišćenje rada tužilaca i policije za lični marketing. Nažalost, gotovo ništa od onoga što je Abazović slavodobitno najavljivao kao „završni udarac kriminalu i korupciji“ nije rezultiralo sudskim procesima i presudama, već je u većini slučajeva bila riječ o osnovnim saslušanjima i puštanjima na slobodu. Za skoro dvije godine otkad je na vlasti, Abazović u oblasti pravosuđa nije uspio da izdejstvuje čak ni isporučivanje Crnoj Gori iz Srbije pravosnažno osuđenog Svetozara Marovića. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.