Opština Ulcinj

Sezona iako na papiru bolja od prošle, ugostitelji nezadovoljni

"Buka, prostitucija i droga tjeraju goste s Male plaže"

Iako zvanični podaci pokazuju da je sezona u Ulcinju bolja od prethodne, na Pristanu i u Starom gradu nijesu zadovoljni.

"Još se nijesam upisao ove godine (izdao smještaj)", kaže mještanin Pinješa čija je kuća od Male plaže udaljena nešto više od 100 metara.

Razočarenje sezonom ne krije ni vlasnik elitnog hotela Palata Venecija u Starom gradu Gani Resulbegović.

"Neki hoteli u Ulcinjskom polju i na Velikoj plaži imaju značajno jače cijene od nas, ali su puni, a mi skoro prazni. Možda se pitate zašto? Evo ću vam reći - razlog je buka s Pristana, decibeli znatno iznad dozvoljenih, neshvatljivi vatrometi, prostitucija, droga, a nema vlasti pa ni kontrole”, kaže Resulbegović, koji je i zakupac dijela Male plaže.

Tvrdi da sezona do sada nije ni na približnom nivou kao prethodne godine, ni na kupalištu ni u hotelu.

"Ovo nema veze s turizmom, gosti nam bježe s Male plaže. Problem je i što će jedino i samo Gani Resulbegović dići glas i javno reći da nam buka ruši i imidž i turizam. Jer ovo ne može na dobro da nam se vrati”, ogorčeno kaže.

U Ulcinju, prema podacima od prije dva dana Turističke organizacije, zvanično boravi 24.623 gosta, što je za skoro tri odsto više nego lani.

Dominiraju inostrani turisti kojih je 23.842, dok je domaćih 521.

U hotelima trenutno odmaraju 5.823 gosta, ili 24 odsto više nego lani, u kampovima 582 ili 18 odsto više, a u odmaralištima 282 ili pet odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Minus od tri odsto bilježi privatni smještaj u kom boravi 17.576 turista.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.