Bivši Odbor direktora Plantaža odveden u Istražni zatvor
Foto: Dan

Bivši Odbor direktora Plantaža odveden u Istražni zatvor

Uhapšenima u slučaju "Plantaže", Veselinu Vukotiću, Seadu Šahmanu, Božu Mihailoviću, Dušku Peroviću i Đorđiju Rajkoviću određen je istražni pritvor do 30 dana. Oni se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja u privrednom poslovanju pričinili štetu kompaniji "Plantaže".

Podsjećamo, bivši članovi Odbora direktora podgoričke kompanije "Plantaže" uhapšeni su 11. jula po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) a pritvor im je određen zbog mogućeg uticaja na svjedoke.

SDT ih sumnjiči da su kao članovi Odbora direktora donijeli odluku da se zaključi štetni ugovor o vansudskom poravnaju, između oštećenog privrednog drustva Plantaže 13. jul i OMP Inženjering iz Podgorice, čijim djelimičnim izvršenjem je Plantažama nanijeta šteta, a OMP Inženjeringu pribavljena korist.

Bivši članovi Odbora direktora podgoričke kompanije "Plantaže" uhapšeni su 11. jula po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), zbog sumnje da su učinili krivicno djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Oni su kao članovi Odbora direktora donijeli odluku da se zaključi štetni ugovor o vansudskom poravnaju, između oštećenog privrednog drustva Plantaze 13. jul i OMP Inženjering iz Podgorice, čijim djelimičnim izvršenjem je Plantažama nanijeta šteta, a OMP Inzenjeringu pribavljena korist.

Iz policije je saopšteno da je njih šestoro uhapšeno zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.