Grafičke karte će u budućnosti imati ogromnu potrošnju

Grafičke karte će u budućnosti imati ogromnu potrošnju

Do sada ste već sigurno imali priliku da čitate o tome da će naredne AMD i Nvidia grafičke karte biti prave zvjeri, sa ogromnom potrošnjom. Tako misli i AMD.

Iako su neke od ranijih informacija o budućim grafičkim kartama možda bile i preuveličane,dodaju da, i dalje postoji mogućnost da će budući GPU modeli trošiti više od 450 vati.

Kako navode, AMD smatra da će situacija samo eskalirati tokom godina, a to se odnosi kako na performanse grafičkih karata koje će biti povećane, ali i na GPU potrošnju, što svakako neće odgovarati mnogima.

Sem Nafziger iz AMD-a je za VentureBeat govorio o AMD-ovom fokusu na efikasniju potrošnju. Prema njegovim riječima, RDNA 3 tehnologija će omogućiti 50% poboljšanje u performansama po vatu u odnosu na RDNA 2.
Ipak,dodaju, dotaknuta je tema povećane potrošnje grafičkih karata, s obzirom na to da su one dizajnirane kako bi ostvarivale visoke radne taktove.
Kako ističu, analitika pokazuje trend potrošnje grafičkih karata tokom vremena, a sugeriše da bi ta potrošnja do kraja 2023. godine mogla iznositi 700W. Ostaje da se vidi da li će se to i obistiniti i da li ćemo u narednim godinama videti AMD i Nvidia grafičke karte sa potrošnjom od 700W.

Izvor:B92

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.