Đurović:Daću sve od sebe da se parlamentarni dijalog o najvažnijim pitanjima nastavima
Đurović

Đurović:Daću sve od sebe da se parlamentarni dijalog o najvažnijim pitanjima nastavima

Sastankom s liderima parlamentarnih partija u Crnoj Gori praktično je otvoren dijalog u našoj zemlji, a započeto je i prevazilaženje problema koji su evidentno kočnica daljem napretku države prema Evropskoj uniji (EU), ocijenila je u izjavi za Portal RTCG predsjednica crnogorskog parlamenta Danijela Đurović.

"Time je i praktično započela realizacija obećanja koje sam dala kada sam preuzela funkciju predsjednice Skupštine - da ću biti posvećena otvaranju međupartijskog dijaloga u Crnoj Gori. Po ocjeni gotovo svih učesnika, sastanak je bio konstruktivan, koristan i plodotvoran", rekla je Đurović.

Ona navodi da su lideri i predstavnici svih parlamentarnih partija izrazili spremnost i posvećenost za nastavak političkog dijaloga u cilju, kako kaže, "deblokade pravosudnih institucija, a sve u pravcu unapređenja vladavine prava i ispunjavanja privremenih mjerila iz poglavlja 23 i 24".

Takođe je, ističe Đurović, dogovoreno da Skupština Crne Gore u najkraćem roku intenzivira rad u cilju ispunjavanja svojih zakonskih i ustavnih obaveza, kao i da se u narednom periodu nastavi politički dijalog u pomenutom formatu, kao i kroz Kolegijum predsjednice Skupštine Crne Gore.

"Ovim sastankom praktično je otvoren dijalog u Crnoj Gori i započeto je prevazilaženje problema koji su evidentno kočnica daljem napretku naše države prema Evropskoj uniji i otklanjanje blokade funkcionisanja pravosudnih i drugih institucija. Time su stvorene pretpostavke za normalizaciju ukupnog političkog ambijenta u Crnoj Gori. Što se mene kao predsjednice Skupštine Crne Gore tiče, mogu da obećam građanima da ću dati sve od sebe da se parlamentarni dijalog o najvažnijim pitanjima, koja se tiču napretka i dobrobiti naše države, nastavi i da u što skorijem roku zajedničkim radom dođemo do rješenja kojima ćemo prevazići trenutnu političku krizu i nastaviti sigurnim putem ka EU", zaključila je Đurović.

Rtcg

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.