U Beogradu uhapšen osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije
Uprava policije Crne Gore

U Beogradu uhapšen osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije

Realizacijom još jedne akcije ciljanog traganja, saradnjom policijskih službenika Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore i Odjeljenja za operativnu podršku i ciljane potrage Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, juče je u Beogradu locirano i lišeno slobode međunarodno traženo lice D.V. (39) iz Podgorice.

Prilikom lišenja slobode policija je kod D.V. pronašla falsifikovana lična dokumenta na drugi identitet.

"D.V. se potražuje po potjernici NCB INTERPOL-a Podgorica radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podgorici, zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije. 

Naime, D.V. je jedan od organizatora kriminalne organizacije formirane tokom 2018. godine u Crnoj Gori, koja je djelovala na teritorijama Republike Hrvatske, Ruske federacije, Austrije, Karipskih ostrva, Francuske i Portugala sa ciljem krijumčarenja velikih količina opojne droge kokain iz Južne Amerike u Evropu.

Ova kriminalna organizacija je po uputstvima organizatora, među kojima i D.V., pokušala brodom FLORIDA 2, koji su prethodno za tu namjenu kupili, da prokrijumčari 840 kilograma opojne droge kokain, spakovano u  ukupno 700 paketa,  od Karipskih ostrva do luke Horta u Portugaliji. Droga je pronađena od strane portugalske policije 1. septembra 2018. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.