Borelj i Varhelji naredna dva dana u Crnoj Gori
Žozep Borelj i Oliver Varhelji, Foto: Guliver images

Posjeta EU zvaničnika našoj državi

Borelj i Varhelji naredna dva dana u Crnoj Gori

Visoki predstavnik EU za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednik Evropske komisije Žozep Borelj otputovaće u Crnu Goru 14. i 15. jula, gdje će predsjedavati Savjetom za stabilizaciju i pridruživanje EU i Crne Gore.

"Posjeta će biti prilika da se sagledaju bilateralni odnosi EU i Crne Gore u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju i razgovor o nedavnim dešavanjima u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu",saopšteno je iz Evropske službe za vanjske poslove (EEAS).

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost i potpredsjednik Evropske komisije Žozep Borelj će u četvrtak predsjedavati 11. Savjetom za stabilizaciju i pridruživanje EU i Crne Gore u Podgorici. Crnu Goru će predstavljati premijer Dritan Abazović. Komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji predstavljaće Evropsku komisiju.

Nakon Savjeta, visoki visoki predstavnik Borelj, premijer Abazović i komesar Varhelji održaće zajedničku konferenciju za novinare, koja je planirana oko 11:45 sati.

Visoki predstavnik Borel će se potom sastati sa premijerom Abazovićem, potpredsjednicom Vlade i ministarkom evropskih poslova Jovanom Marović, ministrom vanjskih poslova Rankom Krivokapićem, ministrom pravde Markom Kovačem i predsjednicom Parlamenta Danijelom Đurović.

U popodnevnim satima, Borelj će se razgovarati sa predstavnicima civilnog društva i uticajnim ljudima o putu Crne Gore ka EU. Visoki predstavnik će se potom na Cetinju sastati sa predsjednikom Milom Đukanovićem.

Borelj će u petak održati bilateralni sastanak sa ministrom vanjskih poslova Rankom Krivokapićem, nakon čega će oko 9:30 sati uslijediti izjava za medije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.