Šćekić čestitao Dan državnosti: 13. jul je dan koji objedinjuje dvije najslavnije tradicije naroda Crne Gore
Dragoslav Šćekić

Šćekić čestitao Dan državnosti: 13. jul je dan koji objedinjuje dvije najslavnije tradicije naroda Crne Gore

Svim građankama i građanima Crne Gore čestitam 13. jul, Dan ustanka naroda Crne Gore i Dan državnosti, saopštio je danas Dragoslav Šćekić, ministar zdravlja i potpredsjednik Socijalističke narodne partije.

"Trinaesti jul je dan koji objedinjuje dvije najslavnije tradicije naroda Crne Gore,  a to je borba za slobodu i suverenost i borba protiv fašizma. Jedan je od datuma koji zaslužuje posebno poštovanje, dan za koji možemo slobodno reći da je jedan od najsvetijih u istoriji Crne Gore", poručio je Šćekić.

Ovaj praznik kako navodi ostaje u pamćenjima svih nas, koji volimo Crnu Goru kao datum za koji se vežu momenti nastanka i vjekovnog postojanja i bitisanja svijetlog crnogorskog imena.

Podsjetio je da je na čuvenom Berlinskom kongresu, 13. jula 1878. godine, naša Crna Gora dobila priznanje kao suvereno priznata država. 

"Taj isti datum – 1941. godine označio je i poziv na opštenarodni ustanak. Ideja antifašizma je zaživjela i na ovim prostorima, uz jasnu poruku da slobodarski duh stanovnika ovih krajeva neće trpjeti fašističku čizmu i teror. Mir, demokratija, multietnički i vjerski sklad, napredak Crne Gore kao države slobode i demokratije, tolerancije različitosti i unutrašnjeg razumijevanja, ravnopravno građansko društvo, bolji i ljepši život svih građana moraju ostati u svim našim prioritetima. Samo uz poštovanje tih i takvih vrijednosti, uz podsjećanje na 13. jul i činjenicu da nam je on i donio sve savremene tekovine, svim građanima Crne Gore čestitam ovaj svijetli datum", zaključio je Šćekić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.