Laburisti u Velikoj Britaniji traže izglasavanje nepovjerenja Džonsonovoj Vladi
Boris Džonson

Laburisti u Velikoj Britaniji traže izglasavanje nepovjerenja Džonsonovoj Vladi

Glavna britanska opoziciona Laburistička partija danas će podnijeti predlog za izglasavanje nepoverenja vladi premijera Borisa Džonsona, a glasanje se očekuje u sijredu, rekao je izvor iz stranke. Predlog za izglasavanje nepovjerenja znači da poslanici svih partija zastupljenih u parlamentu mogu da glasaju o tome da li će vlada, koja je trenutno pod Džonsonovim vođstvom, nastaviti da radi.

Ako vlada izgubi glasanje, to bi moglo pokrenuti nacionalne izbore. Ipak, malo je vjerovatno da će glasanje biti uspješno. S obzirom da Konzervativna partija zaostaje za laburistima u anketama, a izbori za rukovodstvo su u toku, ne očekuje se da će poslanici vladajuće stranke podržati predlog koji bi mogao da vrati glasače na birališta.

Džonson je prošle nedjelje rekao da će podnijeti ostavku nakon što je više od 50 visokih vladinih zvaničnika podnijelo ostavke u znak protesta protiv njegovog rukovodstva, ali da će ostati na čelu dok se zamjena ne izabere početkom septembra. Laburisti su saopštili da će predložiti glasanje ako Konzervativna partija ne preduzme ranu akciju za smjenu Džonsona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.