Skupštini dostavljen predlog da Kentera bude direktor ANB-a
Savo Kentera

Abazović potpisao predlog

Skupštini dostavljen predlog da Kentera bude direktor ANB-a

Premijer Dritan Abazović dostavio je parlamentu predlog da Savo Kentera bude direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB). Prethodno je Vlada utvrdila predlog da se vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Savo Kentera imenuje za direktora te bezbjednosno-obavještajne službe.

"Saglasno ovlašćenjima iz člana 25 stav dva Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbjednost predložio sam Vladi Crne Gore da za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost imenuje Sava Kenteru, dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost. S tim u vezi, saglasno odredbi člana 25 stav tri Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbjednost, dostavijam Skupštini Crne Gore Predlog za imenovanje direktora Agencije za nacionainu bezbjednost, radi davanja mišljenja", naglasio je Abazović. 

Dostavljena je i biografija, u kojoj se navodi da je Kentera predavao i objavijivao radove o raznim pitanjima koja se tiču preoblikovanja sistema odbrane i bezbjednosnih integracija za jugoistočnu Evropu.

Doktorirao je studije bezbjednosti na Univerzitetu u Beogradu.

Učestvovao je u programima SAD-a na Institutu za nacionalnu bezbjednost i na fakultetu Džon Kenedi pri Harvard univerzitetu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.