Abazović u Srebrenici: Ubijeno čovječanstvo, genocid nisu počinile vojske, nego politike zla, smrti i prevara
Foto: Vlada CG

"Duh mržnje još živi na Balkanu, učiti iz grešaka, dati šansu pravdi i povjerenju" edit

Abazović u Srebrenici: Ubijeno čovječanstvo, genocid nisu počinile vojske, nego politike zla, smrti i prevara

Jedanaestog jula 1995. godine na ovom mjestu je ubijeno čovječanstvo. Ali je Bosna nastavila da živi, poručio je premijer Dritan Abazović u Potočarima, gdje sa delegacijom Vlade prisustvuje obilježavanju 27 godina od genocida u Srebrenici.

On je u ime Vlade Crne Gore uputio podršku porodicama žrtava u Srebrenici. 

“Danas nakon 27 godina na Balkanu i dalje živi duh mržnje, razdora i podjela koji se na sreću ne manifestuje ratnim dešavanjima, ali koji se i dalje manifestuje u politikama koje se zasipaju govorom mržnje ili negacijom istine i činjenica”, kazao je Abazović.

Delegacija Vlade na čelu sa predsjednikom @DritanAbazovic stigla u #Srebrenica.
@ErvinIbrahimov1 @JoMarovic @mdukaj1 #MašaVlaović#MarkoKovač pic.twitter.com/4kdRkFPQYW

— Vlada Crne Gore (@VladaCG) July 11, 2022

Istakao je da je to apel svima da moramo biti bolji.

“Prošlost ne možemo da promijenimo, ali možemo budućnost. Na nama je da izaberemo da li želimo i dalje da živimo na balkanskoj međi ili želimo da pogledamo istini u oči, da pružimo svu podršku porodicama žrtava i da nas bijeli nišani ispred podsjete na genocid, ne nad Bošnjacima, nego nad ljudima. Genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima.I nijesu ga počinile vojske, nego politike zla, smrti i prevara”, kazao je on.

Istakao je da zato treba da mijenjamo stvari.

“Da kada izađemo odavde pogledamo jedni druge u oči i shvatimo da ima mnogo toga što se može promijeniti, da damo šansu povjerenju, pravdi i istini”, kazao je on.

Delegaciju Vlade koja je u Potočarima čine i potpredsjednica Jovana Marović, potpredsjednik Ervin Ibrahimović, te ministri pravde, javne uprave i kulture, Marko Kovač, Maraš Dukaj i Maša Vlaović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.