Osiguranje neće da pokrije dio odštete Depu, odbilo zahtjev glumice

Osiguranje neće da pokrije dio odštete Depu, odbilo zahtjev glumice

Osiguravajuća kuća odbila je zahtjev glumice Amber Herd da pokrije dio odštete od 8,3 miliona dolara, koliko treba da plati bivšem suprugu Džoniju Depu nakon suđenja za klevetu, uz obrazloženje da ih u tome sprječava njeno zlonamjerno ponašanje.

Herd je imala polisu osiguranja od milion dolara u „New York Marine and General Insurance Co“, koja pokriva različite vrste nedoličnog ponašanja, uključujući i klevetu, ali postoji klauzula od koje kompanija neće da odstupi, objavio je TMZ.

U ovom slučaju primjenjuju se propisi Kalifornije, kao države u kojoj je izdata polisa osiguranja, a prema tim aktima kompanija može da odbije naknadu ukoliko ustanovi da se Herd namjerno nedolično ponašala.

Osiguravajuća kuća poziva se na porotu koja je ustanovila da je kleveta koju je počinila Herd bila ne samo namjerna, već i zlonamjerna.

Zbog toga se osiguravajuća kuća obratila sudiji sa zahtjevom da izda potvrdu da, na osnovu polise osiguranja i zakona, nisu dužni da isplate milion dolara, koliko potražuje Herd.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.