SNP: Pozivamo sve koji misle da ova Vlada nema više povjerenje da to provjere u Skupštini
Socijalistička narodna partija

"Usvajanjem Temeljnog ugovora ubrzavamo put ka EU"

SNP: Pozivamo sve koji misle da ova Vlada nema više povjerenje da to provjere u Skupštini

Članovi, simpatizeri i prijatelji Socijalističke narodne partije iz svih krajeva Crne Gore, pozdravljaju odluku Vlade Crne Gore da usvoji usaglašeni tekst Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, saopšteno je danas iz te partije"U

Poručuju da usvajanjem Temeljnog ugovora, dokazuju kako navode da u politici držimo datu riječ i još jednom podsjećaju na veliku istinu da časni SNP ispuni sve što obeća građanima.

"Uoči, tokom i neposredno nakon formiranja ove Vlade, mnogi su nas kritikovali, napadali, neki klevetali i etiketirali, a neki išli dotle da nas zovu izdajnicima. A mi smo tada rekli da ulazimo u ovu Vladu da bismo usvojili Temeljni ugovor kao jedan od njenih prioriteta. Danas svako vidi da smo svoje obećanje ispunili i drago nam je što nam se sada javljaju i neki od naših najvećih kritičara da nam kažu - svaka čast SNP-u", poručili su iz te partije.

Podjsećaju da Srpska pravoslavna crkva ima i istorijski veoma važnu ulogu za Crnu Goru i po broju svojih vjernika najveća je vjerska zajednica u Crnoj Gori.

"Zato je bilo prirodno da upravo sa Srpskom pravoslavnom crkvom Vlada Crne Gore prvo potpiše ugovor kojim se uređuju odnosi između države i vjerskih zajednica. To se nije dešavalo, pa je naša Vlada konačno uradila ono što vlade prije ove nijesu ni smjele ni htjele", dodali su iz SNP-a.

Svi građani Crne Gore kako poručuju treba da znaju da potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom znači pomirenje u Crnoj Gori.

"Ovom odlukom mi izlazimo iz rovova iz kojih su samo zbog političkih razloga braća, kumovi, komšije i prijatelji jedni na druge u dugom periodu gledali skoro pa preko nišana. Ovom odlukom Vlade mi krećemo u premošćavanje onih dubinskih podjela crnogorskog društva, zbog kojih do sada nijesmo mogli da idemo naprijed. Zato još jednom ponavljamo da je Vlada Crne Gore pomiriteljska i evropska vlada", ukazali su iz SNP-a.

Usvajanje Temeljnog ugovora pomoći će dodaju da se brže krećemo na našem evropskom putu i to ovih dana potvrđuju svi naši relevantni međunarodni partneri. I kao što smo obećali i ispunili obećanje da će Vlada Crne Gore da usvoji Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, isto tako obećavamo i ispunićemo i to obećanje da će Crna Gora brzim putem da ide ka članstvu u Evropskoj uniji.

"Što se tiče poruka i prijetnji da ova Vlada Crne Gore nema podršku u Skupštini Crne Gore, pozivamo sve one koji tako misle da provjere ima li ova Vlada Crne Gore povjerenje u Skupštini i da se spreme za suočavanje sa velikom istinom - da ogromni broj građana Crne Gore danas podržava ovu Vladu i da će ona nastaviti svoj rad bilo u formi postojeće ili u formi nove vlade nakon mogućih izbora", poručili su iz SNP-a.

Socijalistička narodna partija Crne Gore poručuje da su spremni i za izbore i za nastavak zajedničkog rada u ovoj Vladi. 

"Dobro se sada vidi da SNP vraća svoju nekadašnju snagu i da čuva slavu svih onih svojih časnih članova, simpatizera i prijatelja koji su se dosledno borili za ideale naše partije. 
Idemo dalje, časno i dostojanstveno u nova postignuća za dobro građana Crne Gore, svih vjera i nacija", zaključili su iz SNP-a.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.