Za silovanje bivše djevojke dobio pet godina zatvora
Ilustracija

Za silovanje bivše djevojke dobio pet godina zatvora

Podgoričanin Nemanja Jevrić osuđen je u podgoričkom Višem sudu na pet godina zatvora zbog silovanja bivše djevojke.

Presudu je izrekla sutkinja Vesna Kovačević.

Prema navodima presude, tokom suđenja je dokazano da je Jevrić 19. maja 2020. godine u Podgorici, uz prijetnju pištoljem, u tom trenutku bivšu djevojku prinudio na seksualni odnos.

Djevojka je, kako se navodi u jednom od rješenja o produženju pritvora Jevriću, ispričala da je optuženi došao u njenu kuću sa oružjem i uz prijetnje je natjerao na seksualni čin.

Iskaz djevojke pred sudom potvrdila je njena majka koja je kazala da je kćerka porukom obavjestila da joj je u kuću došao bivši mladić i da kod sebe ima pištolj.

U strahu za kćerkin život, majka je odmah o svemu obavijestila policiju.

Istog dana, policijska patrola je oko 15 časova zaustavila Jevrića i pretresom automobila našla pištolj "CZ“ sa četiri metka u okviru.

Policajci su tog dana kod njega pronašli i tablete buprenofrina, ksalola, ksanaksa i sanvala ali protiv njega nije podignuta optužba za nedozvoljenu preprodaju pomenutih tableta.

U istrazi je utvrđeno da su Jevriću, prema izvještaju ljekara specijaliste, za liječenje potrebni i pomenuti ljekovi.

Kao otežavajuća okolnost prilikom odluke o visini zatvorske kazne sud je cijenio raniju osuđivanost optuženog.

Prema izvodu iz registra kaznenih sankcija Ministarstva pravde Crne Gore, Jevrić je prije silovanja bivše djevojke šest puta osuđivan i to dva puta zbog krivičnog djela laka tjelesna povreda, jednom zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje i jednom zbog krivičnog djela razbojništvo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.