Borelj i Varhelji dolaze u Podgoricu 14. jula
Foto: Europa.eu

Savjet EU

Borelj i Varhelji dolaze u Podgoricu 14. jula

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj i komesar EU za proširenje Oliver Varhelji posjetiće Podgoricu 14. jula. Kako je saopšteno, oni će učestvovati na sjednici Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje Crne Gore i Evropske Unije. Crnu Goru će predstavljati premijer Dritan Abazović.

Učesnici će razgovarati o strategiji pristupanja, posebno u svjetlu izvještaja Evropske komisije o Crnoj Gori 2021. godine. Takođe, i u kontekstu pristupnih pregovora, s obzirom da su otvorena 33 pregovaračka poglavlja i tri poglavlja privremeno zatvorena.

"Savjet za stabilizaciju i pridruživanje će takođe razmotriti bilateralne odnose prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju i razmijeniti mišljenja o nedavnim dešavanjima u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu", navodi se u saopštenju, prenosi RTCG. 

Kako se ističe, Evropsku uniju će predstavljati visoki predstavnik EU Žozep Borelj i komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji, dok će Crnu Goru predstavljati premijer Dritan Abazović, kako se ističe u saopštenju. 

Sastankom će predsjedavati visoki predstavnik EU Žozep Borel, a održaće se u Podgorici zaključuje se u saopštenju. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.