Pismo premijera Mitropolitu CPC: Vlada i CPC da potpišu Temeljni ugovor
Dritan Abazović

Pismo premijera Mitropolitu CPC: Vlada i CPC da potpišu Temeljni ugovor

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović odgovorio je jutros Mitropolitu Crnogorske pravoslavne crkve Mihailu na obraćanje u kome je izražena spremnost za potpisivanje Ugovora o uredjenju medjusobnih odnosa sa Vladom Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Kabineta premijer, Abazović je odgovorio jutros mitropolitu Crnogorske pravoslavne crkve Mihailu na obraćanje u kome je izražena spremnost za potpisivanje Ugovora o uređenju međusobnih odnosa sa Vladom Crne Gore.

Abazović kaže da je primio pismo namjere upućeno 27. juna "povodom izražavanja spremnosti i poziva da Vlada Crne Gore i Crnogorska pravoslavna crkva zaključe Ugovor o uređenju međusobnih odnosa".

"Poštujući Ustav i zakone države Crne Gore, uvažavajući pravo svih građana na slobodu izražavanja vjere, želimo istaći da je stav Vlade Crne Gore prema svim vjerskim zajednicama identičan, da baštinimo podjednak tretman i vodimo inkluzivnu politiku prema svim društvenim kategorijama, uključujući i vjerske zajednice. U tom smislu, radujem se našem susretu u terminu koji dogovore dva kabineta", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.