Očekuje se preko 120 hiljada zahtjeva za dječji dodatak
Ilustracija

Počele prijave

Očekuje se preko 120 hiljada zahtjeva za dječji dodatak

U centrima za socijalni rad počelo je prijavljivanje za dječiji dodatak i trajaće do 30. septembra. Procjena Ministarstva rada i socijalnog staranja je da će ukupan broj prijavljene djece biti 123 hiljade. Primjena prava počinje od 1. oktobra, a prva isplata biće sredinom novembra.

Budžetom je za dječji dodatak ove godine predviđeno 27.400.000 eura. U Ministarstvu rada i socijalnog staranja očekuju više od 120 hiljada prijava za dječji dodatak.

"Ukoliko nijesu napunila šest godina do kraja septembra ove god ne moraju da dolaze u Centar za socijalni rad jer će im automatski biti priznato pravo do 18 godina starosti, međutim, to se ne odnosi na djecu koja će napuniti šest godina prije isteka tog roka, tako da ti roditelji moraju doći da prijave djecu", kazala je direktorica Centra za socijalni rad u Podgorici Marija Popović.

Prijavljivanje traje do 30. septembra, a podaci koji se dostavljaju su matični broj roditelja odnosno staratelja, broj djece koju prijavljuju, prebivalište i adresa stanovanja.

"Svi koji su već korisnici ne treba da dolaze korisnici materijalnog obezbjeđenja, tuđe njege, lične invalidnine, djeca bez rod staranja i slično", kazala je Popović.

Plan organizacije rada centara i redosljed korisnika prava na dječji dodatak biće istaknut na njihovoj internet stranici.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.