SD: Od Vulinovog primitivizma je jedino gore glasno ćutanje Abazovićeve Vlade
Socijaldemokrate

SD: Od Vulinovog primitivizma je jedino gore glasno ćutanje Abazovićeve Vlade

Nakon što se vratio iz posjete Beogradu i saopštio da počinje nova era dobrih odnosa između Crne Gore i Srbije, hladan tuš premijeru Abazoviću obezbijedio je ministar unutrašnjih poslova susjedne Srbije Aleksandar Vulin, koji je najslikovitije pokazao kako u praksi izgleda to “pomirenje”. Od Vulinovog primitivizma je jedino gore glasno ćutanje ministara u našoj Vladi, koje samo potvrđuje ono o čemu SD od njenog formiranja upozorava - riječ je o Vladi koja je formirana da sprovodi prioritete tuđe a ne naše države, što je nakon samo dva mjeseca njenog funkcionisanja više nego očigledno, saopšteno je danas iz te političke partije.

On se kako podsjećaju nizom uvreda obratio poslanicima crnogorskog Parlamenta koji su svojim glasovima podržali usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici, tvrdeći, što je u potpunosti netačno, da su oni Srbiju označili kao genocidnu državu.

"O nizu neistina koje je ovom prilikom Vulin iznio ne bismo, jer njega kao pojavu već odavno niko ne uzima za ozbiljno.  Međutim, kada ministar unutrašnjih poslova neke države na ovakav način targetira poslanike u Parlamentu druge države, očekivano je da se Vlada te države oglasi i upozori na takvo ponašanje. Evo, ako ne zbog naša 3 poslanika, makar zbog 41 od 46 poslanika aktuelne parlamentarne većine koji su takođe glasali za navedenu Rezoluciju, uključujući i 4 poslanika Abazovićeve koalicije “Crno na bijelo” na koje je, valjda, uprkos zaslugama njihovog predsjednika, Vulin takođe mislio", poručili su iz SD-a. 

Saglasni su kako navode oko jednog - odnosi između Srbije i Crne Gore trebaju i moraju biti bolji.

"Ali da bi oni bili bolji, ovakve pojave poput Vulina moraju biti distancirane od iznošenja svojih retrogradnih stavova u javnom prostoru, a Vlada Crne Gore na čelu sa Abazovićem mora prekinuti sa neukusno servilnim odnosom prema vlastima u Beogradu.  Stoga očekujemo da se Vlada oglasi povodom Vulinovih izjava i o njima iznese jasan stav. Ukoliko se, pak, to ne desi, iskreno ih žalimo što je strah od političkog mentora iz Beograda toliki da moraju da funkcionišu po principu “oprostiće ti Đura što te je tukao”, zaključili su iz SD-a.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.