Lukašenko optužio Ukrajinu da su gađali Bjelorusiju: Slava Bogu naš protivraketni sistem je oborio sve projektile
Aleksandar Lukašenko

Lukašenko optužio Ukrajinu da su gađali Bjelorusiju: Slava Bogu naš protivraketni sistem je oborio sve projektile

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da je vojska njegove zemlje oborila rakete ispaljene iz Ukrajine na Bjelorusiju, u vrijeme spekulacija o sve većoj umiješanosti Minska u sukob Kijeva i Moskve.

"Provociraju nas. Moram da vam kažem da su prije nekoliko dana pokušali da iz Ukrajine gađaju vojne ciljeve u Bjelorusiji. Slava Bogu, naš protivvazdušni sistemi Pancir presreo je sve rakete koje su ispalile ukrajinske snage“, rekao je on.

On je ponovio da nema namjeru da se bori u Ukrajini.

Bjelorusija, saveznica Moskve, je od početka ruske invazije na Ukrajinu služila kao pozadinska baza za ruske snage. Ruske trupe su krenule i iz Bjelorusije da pokušaju da zauzmu glavni grad Kijev, prije nego što su krajem marta odustale.

Lukašenkov režim, pod teškim zapadnim sankcijama, vojno i ekonomski veoma zavisi od Rusije. Ruski predsjednik Vladimir Putin je prošle nedelje najavio da će Moskva isporučiti Bjelorusiji "u narednim mjesecima“ rakete Iskander-M koje mogu da nose nuklearne bojeve glave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.