Berbok: Šest zemalja ZB ne samo što geografski pripadaju srcu Evrope, već i politički
Berbok

"Ne treba više gubiti vrijeme na integraciji"

Berbok: Šest zemalja ZB ne samo što geografski pripadaju srcu Evrope, već i politički

Njemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok smatra da više ne treba gubiti vrijeme kada je riječ o približavanju zemalja zapadnog Balkana Evropskoj uniji, javlja RTS.

Berbok se još jednom izjasnila za brz napredak u pogledu pristupa država zapadnog Balkana EU, piše Dojče vele.

"Ne treba više gubiti vrijeme na integraciji i približavanju. Šest zemalja zapadnog Balkana ne samo što geografski pripadaju srcu Evrope, već i politički", rekla je Berbok nakon razgovora sa novom slovenačkom ministarkom spoljnih poslova Tanjom Fajon u Berlinu.

Prema mišljenju Berbokove, ne smije postojati, kako je navela, "ništa na Balkanu u kojoj bi se Rusija ili drugi akteri mogli učvrstiti".

Što se tiče Bosne i Hercegovine, Berbok je rekla da se odluka o statusu kandidata ne donosi zbog unutrašnje političke situacije, gde se, prema njenoj ocjeni, intenzivira kurs Republike Srpske na otcepljenju od države u cjelini.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.