Država spremna da uđe u vlasništvo, Davidović optimista u vezi sa preuzimanjem Željezare

Država spremna da uđe u vlasništvo, Davidović optimista u vezi sa preuzimanjem Željezare

Biznismen Miodrag Daka Davidović optimista je u vezi sa rješavanjem situacije, odnosno preuzimanja Željezare. To je rekao za Portal RTCG nakon što je danas najavljeno da je Vlada Crne Gore spremna da jednim dijelom postane suvlasnik ove firme i na taj način pomogne Davidoviću da preuzme fabriku.

Davidović se danas sastao sa predstavnicima EPCG ne bi li se postigao dogovor oko cijena struje. 

"Danas EPCG nije bila u mogućnosti da nam da konkretan odgovor, ostavili su do ponedeljka do kraja radnog vremena da nam kažu šta je to što mi a šta je to što oni mogu da urade. A onda smo mi organizovali sastanak u CGES-u,  da bi nam oni, ukoliko EPCG nije u prilici da nam saopšti, rekli da li mogu da nešto urade u vezi rješenja pitanja struje za Željezaru. Pa da mi onda to sami pokušamo da riješimo sa našim partnerima", kazao je Davidović.

Prema njegovim riječima, radnici već četvrti put dočekuju bankrot ove kompanije, a Davidović i saradnici toliko puta ulaze u vlasničku strukturu.

"Svaki put kad smo mi bili situacija u Željezari je bila nabolja, radnici su bili najzadovoljniji, plate su bile najbolje", zaključio je Davidović.

Predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović nakon sastanka sa premijerom Dritanom Abazovićem i ministrom ekonomije Goranom Đurovićem rekao je za Portal RTCG da je država spremna da sa određenim kapitalom uđe u tu fabriku i pomogne biznismenu Miodragu Davidoviću da preuzme fabriku. 

Prema njegovim riječima to bi trebalo da se konkretizuje u toku naredne sedmice.

"Vlasnik je u toku prethodne sedmice dolazio u Crnu Goru i pregovarao sa Abazovićem i Đurovićem. Kako nam je rečeno, cijena je korigovana i država je spremna da uđe određenim kapitalom u Željezaru i pomogne Davidoviću da se preuzme fabrika, a da država nekim dijelom bude i suvlasnik Željezare", kazao je Vujović, prenosi Rtcg.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.