Mitrović: Crna Gora živi na račun penzionera, vrijeme je da se suočimo sa planom ove vlade i ocijenimo da li je na pravom putu
Foto: Ivan Mitrović

Mitrović: Crna Gora živi na račun penzionera, vrijeme je da se suočimo sa planom ove vlade i ocijenimo da li je na pravom putu

Tokom današnje sjednice Skupštine Crne Gore, poslanik DPS-a Ivan Mitrović govorio je o težini položaja penzionera usljed izuzetno visoke stope inflacije koja iznosi 11%, što je za čak 3% više nego u eurozoni, javljaju iz DPS-a.

On je ukazao na to da je u decembru prosječna penzija u Crnoj Gori u najnižoj zaradi, kojoj je bila najbliža, bila procentualno 116%.

Nakon što je promijenjen koncept socijalne politike, kako je saopštio, taj odnos je pao za 50%.

“Nakon povećanja penzija odnosno usklađivanja od 8,2%, taj iznos je niži od decembra za 44%. Crna Gora živi na račun penzionera Crne Gore”, konstatovao je on.

Između ostalog, podsjetio je i na činjenicu da je sa 52% materijalno obezbjeđenje porodice palo na 28% u najnižoj zaradi u Crnoj Gori.

U krajnjem Mitrović je konstatovao da je u prethodnoj godini iskreirana politička javnost na način da se neko želio predstaviti građanima Crne Gore kao dobronamjeran u odnosu na one koji najteže žive u državi, ali da je vrijeme da se suočimo sa planom ove vlade i ocijenimo da li je ista na pravom putu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.