Rakočević: Zbog nemarnog odnosa prethodne vlade prema kapitalnim projektima, isti će koštati mnogo više usljed krize na tržištu energenata i građevinskog materijala
Rakočević

Rakočević: Zbog nemarnog odnosa prethodne vlade prema kapitalnim projektima, isti će koštati mnogo više usljed krize na tržištu energenata i građevinskog materijala

Nikola Rakočević, poslanik Demokratske partije socijalista, je tokom današnje sjednice Skupštine Crne Gore ukazao na značajan poremećaj cijena građevinskih materijala i opreme na svjetskom tržištu, koji su prouzrokovali pandemija korona virusa i rat u Ukrajini.

Zbog toga postoji opravdana bojazan, kako je naveo, od finalne cijene građevinskih, kapitalnih projekata koji nijesu realizovani.

On je objasnio da je nemar prethodne vlade doveo do toga da se ti projekti nijesu realizovali u prethodnom periodu.

“Ti projekti će koštati više zbog poremećaja na globalnom tržištu, ali se oni moraju realizovati da bismo imali novu vrijednost”, kazao je on.

U krajnjem, ukazujući da takvi projekti predstvaljaju generator razvoja i rasta, Rakočević je podvukao da u budućem periodu moramo paziti kako planiramo finansije, jer ova kriza posebno na tržištu energenata i građevinskog materijala neće stati, te da ćemo usljed toga i problem s izvođačima radova imati u narednom periodu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.