Preuzmite Viber stikere o evropskoj integraciji Crne Gore

Preuzmite Viber stikere o evropskoj integraciji Crne Gore

Pregovori o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji građankama i građanima, a posebno mladima, često je nerazumljiv i previše tehnički proces. Prateći iz godine u godinu istraživanja javnog mnjenja o prercepciji EU i procesa integracije, Sektor za informisanje javnosti o EU i procesu pristupanja EU Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore trudi se da evropske integracije i proces pregovora što više pojednostavi i približi građanima, saopšteno iz Ministarstva evropskih poslova.

1656678108nsesvpknacailtqwi747x498

 

Zato smo ove godine, kako bismo obilježili desetu godišnjicu pregovora kreirali interesantne Viber stikere koji su vezani za integraciju Crne Gore u EU, ali i upotrebljivi u svakodnevnoj komunikaciji putem ove platforme.

Kako bi podstakli građane da preuzmu i koriste stikere, kampanji promocije pridružili su se potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova, Jovana Marović, ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, državni sekretar u Ministarstvu pravde, Bojan Božović i zamjenik generalnog sekretara Vlade, Ilir Hasani.

 

IMG93d9cde2112e0c7b3a19dbc439d23031V696x696

„Crna Gora je prije 10 godina otvorila pregovore sa EU i u ovom procesu imali smo brojne uspone i padove i velika očekivanja građanki i građana. Često se stiče utisak da se administracija teško nosi sa teretom pregovora. Nije lako, ali ova Vlada ima znanje, spremnost i odlučnost da tas na vagi prevagne na našu stranu“, kazala je potpredsjednica Vlade Jovana Marović.

 

BojanBozovicfb889x500

Kad je riječ o pregovorima, najčešće se pominje vladavina prava i poglavlja 23 i 24. Državni sekretar u Ministarstvu pravde Bojan Božović napominje da je Crna Gora otvorila poglavlje 23 – Pravosuđe i temeljna prava još 2013. godine što samo po sebi govori o tome da je dugo u tom procesu, ali sa druge strane, vjeruje da će taj proces ubrzo biti gotov.

„Nadamo se da ćemo uskoro privremena mjerila za poglavlje 23 i 24 pretočiti u završna, što bi značilo i kraj cijelog procesa“, kazao je Božović.

1AnaNovakovicfb889x500

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović podsjeća da Crna Gora već dugo pregovara sa EU, ali da ohrabrenja iz Brisela daju novu snagu ovoj Vladi da taj proces privede kraju.

„Dobre vijesti stižu nam iz Brisela da do 2024. godine možemo završiti naše obaveze u ovom procesu. Jako je važno da u narednom periodu intenzivno radimo da bi Crna Gora bila sljedeća članica EU“, poručila je Novaković Đurović.

IlirHarasanifb889x500

Zamjenik generalnog sekretara Vlade, Ilir Hasani je naglasio da Crna Gora ide ka EU i to je jedini put koji vidi kao ispravan i koji garantuje ljepšu budućnost građanima.

„Naša obaveza je da radimo na jačanju vladavine prava i većoj distribuciji pravde kako bi u našoj Crnoj Gori stvorili ekonomski, politički i društveni stabilan ambijent, ali i kako bi u što kraćem roku postali punopravna članica EU“, rekao je Hasani.

Pozivamo vas da ovdje preuzmete stikere koji na zanimljiv način približavaju proces pristupanja Crne Gore EU.

Video je dio projekta EU4ME koji finansira Evropska unija.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.