Radnici na aerodromu Šarl de Gol štrajkuju, zahtijevaju veće plate
Ilustracija

Radnici na aerodromu Šarl de Gol štrajkuju, zahtijevaju veće plate

Radnici na francuskim aerodromima štrajkuju nezadovoljni platama.

Radnici žele da štrajkom 1. jula, koji je i prvi veliki dan letnje putne sezone, skrenu pažnju na probleme izazivane inflacijom.

Zbog štrajka je na pariskim aerodromima Šarl de Gol i Orli otkazano 17 odsto letova. Radnici su planirali da održe proteste na oba aerodroma.

Oni traže retroaktivno povećanje plata do početka ove godine od šest odsto, dok je uprava aerodroma ponudila povećanje od tri odsto.

Vatrogasci na aerodromu Šarl de Gol takođe štrajkuju, zbog čega je aerodrom morao da zatvori neke piste. Vatrogasci imaju posebne zahtjeve u vezi sa visinom plate.

Sindikati ocjenjuju da bi štrajk mogao da potraje do kraja nedelje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.