Laličić: Ova Vlada ima zadatak da povrati, za vrijeme ekspertske Vlade, ozbiljno narušen imidž Crne Gore kao poželjne investicione destinacije
Jovanka Laličić, Foto: DPS

Laličić: Ova Vlada ima zadatak da povrati, za vrijeme ekspertske Vlade, ozbiljno narušen imidž Crne Gore kao poželjne investicione destinacije

Jovanka Laličić, poslanica Demokratske partije socijalista, tokom današnje sjednice Skupštine Crne Gore, ukazala je na činjenicu da je istražno bušenje nafte u crnogorskom podmorju nešto što je zavrijedilo pažnju, ne samo crnogorske javnosti, već i mnogo šire, ali i podijelilo stručnu i laičku javnost Crne Gore posebno na relaciji NVO, turističkih poslenika, udruženja i drugih s jedne strane i Vlade s druge strane.

Pitanje nafte i gasa, kako je kazala, je dodatno aktuelizovano usljed povećanja cijena energenata posebno nafte i energetske krize, koja je nastala zbog agresije Rusije na Ukrajinu.

Ona je istakla da su predviđanja stručnjaka bila takva da bi razvoj naftne industrije donio mnogo veće prihode od turizma, što bi u kraćem roku genereisalo sveukupni ekonomski razvoj.

Podsjetila je, između ostalog, i na jedan megarazvojni projekat.

“Podvodni energetski kabl između Crne Gore i Italije, čija je vrijednost preko milijardu eura, stavljen je u funkciju za vrijeme mandata 41. Vlade Crne Gore”, kazala je ona.

Na kraju svog izlaganja Laličić je izrazila nadu da će, u periodu koji dolazi, Crna Gora biti prepoznata po ovakvim i sličnim projektima i da će se ubrzo vratiti, za vrijeme 42. Vlade ozbiljno narušen imidž Crne Gore kao poželjne investicione destinacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.