Zoran Brđanin

Brđanin sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominik Vag

"Odnosi Misije OEBS-a i Uprave policije zasnivaju se na partnerstvu i međusobnom povjerenju"

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin sastao se danas sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori, ambasadorkom Dominik Vag i njenim saradnicima Stivenom Harmonom i Nađom Bobičić, kojom prilikom je istaknuta tradicionalno prijateljska i izrazito plodotvorna saradnja.

Odnosi Misije OEBS-a i Uprave policije zasnivaju se na partnerstvu i međusobnom povjerenju koje se godinama unazad potvrđuje realizacijom velikog broja zajedničkih aktivnosti i podrškom u vidu donacija koju Misija kontinuirano pruža unapređenju kapaciteta crnogorske policije i ostvarivanju dodatnih rezultata.

Prilikom susreta Brđanin je istakao da su pored oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i pitanja ekološkog kriminala, sajber kriminala i zaštite kulturne baštine od rastuće važnosti za Upravu policije i predložio saradnju sa Misijom OEBS-a i u ovim jako značajnim pitanjima za Crnu Goru.

"Nakon što je pomogla u razvoju nove petogodišnje Strategije razvoja policije i pratećeg Akcionog plana, Misija će podržati razvoj platforme za e-učenje i mobilne aplikacije za "Virtuelnu policijsku stanicu“. Misija, takođe, pomaže izradu četvorogodišnjeg komunikacionog plana Uprave policije, a ove godine, kao i prethodnih Misija će podržati sprovođenje godišnjeg istraživanja o percepciji policije, što se pokazalo kao dobro mjerilo za to kako javnost gleda na vaš rad“, kazala je ambasadorka Vag.

Šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominik Vag pohvalila je odlično i rezultatski orjentisano partnerstvo sa Upravom policije u oblastima kao što su profesionalizacija policije, borba protiv teškog i organizovanog kriminala i transnacionalnih prijetnji.

Posebno zadovoljstvo sa obje strane istaknuto je u odnosu na realizovane aktivnosti u oblasti unapređenja položaja i promociji većeg broja žena u policiji, te je direktor Brđanin, na liniji navedenog naglasio da je Uprava policije spremna da da svoj puni doprinos u ovoj oblasti.

Ambasadorka Vag je čestitala Upravi policije na nastavku kampanje koja ima za cilj povećanje broja žena upisanih na Policijsku akademiju.

"U oblasti sajber kriminala, Misija priprema regionalnu konferenciju na temu suzbijanja online eksploatacije djece koja će se održati u septembru u Podgorici“, zaključila je Vag.

Brđanin je u završnici sastanaka iskazao uvjerenje da će se u periodu pred nama, tokom mandata ambasadorke Vag, uspješna i produktivna saradnja nastaviti.

Uprava policije ostaje otvoren partner spreman za saradnju u svim oblastima, a razmjena znanja i iskustava je ključni faktor u postizanju naših glavnih ciljeva, čemu je crnogorska policija veoma posvećena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.