Joković: Vlada za uspostavljanje najbolje moguće bilateralne saradnje sa Srbijom

Joković: Vlada za uspostavljanje najbolje moguće bilateralne saradnje sa Srbijom

U okviru dvodnevne posjete delegacije Vlade Crne Gore Republici Srbiji potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković susreo se sa potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Branislavom Nedimovićem.

Prehrambena sigurnost jedan je od prioriteta u ovom trenutku i za Crnu Goru i za Srbiju, istaknuto je tokom konstruktivnog sastanka ministara, uz poruku da Crna Gora ne treba da brine što se tiče snabdijevanja osnovnim životnim namirnicama i koncentrovanom stočnom hranom, te da će u svakom trenutku biti obezbijeđene potrebne količine za crnogorsko tržište.

Glavne teme sastanka potpredsjednika Vlade Srbije i Crne Gore bili su, kako je saopšteno, izgledi za dalji razvoj bilateralne saradnje u oblasti poljoprivrede, posebno u dijelu obezbjeđivanja kontinuiteta snabdijevanja i cjenovne konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Sagovornici su razgovarali o potencijalnom stipendiranju crnogorskih studenata u oblastima veterine i šumarstva, kao i o modelima uspostavljanja robnih rezervi, gdje će iskustva Srbije biti od velike koristi.

 Joković je istakao opredeljenje Vlade Crne Gore za uspostavljanjem najbolje moguće bilateralne saradnje sa Srbijom, ocijenivši afirmativno pristupanje regionalnoj inicijativi “Otvoreni Balkan” u svijetlu razvoja i unapređenja ukupnih odnosa u regionu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.