Premijer Izraela se neće kandidovati na novim izborima

Premijer Izraela se neće kandidovati na novim izborima

Premijer Izraela Naftali Benet odlučio je da se ne kandiduje na novim izborima, godinu dana poslije okončanja mandata njegove široke, ali krhke koalicije

Benet i njegov glavni koalicioni partner, ministar spoljnih poslova Jair Lapid, prošle nedjelje najavili su raspuštanje parlamenta (Kneseta), što će izazvati pete izbore za manje od četiri godine.

Benetov kabinet je saopštio da je on obavijestio članove svoje desničarske partije Jamina (Desno) da se neće kandidovati za izbore koji se očekuju u oktobru ili novembru, prenosi Beta pozivajući se na AP.

Kako ističu, do izbora on će biti takozvani alternativni premijer u prelaznoj vladi na čijem će čelu biti Lapid na osnovu koalicionog dogovora o rotaciji na toj funkciji.

Lapid bi mogao biti premijer već od sjutra ako se u Knesetu završi usvajanje zakona o raspuštanju.

Izraelski mediji su u međuvremenu javili da će ministarka unutrašnjih poslova Ajelet Šaked biti nova liderka partije Jamina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.