Šehović pitao Vlaovićevu: Zašto nijeste smijenili klero-nacionaliste sa čelnih mjesta u nekim institucijama kulture, ali nije dobio konkretan odgovor
Damir Šehović

Šehović pitao Vlaovićevu: Zašto nijeste smijenili klero-nacionaliste sa čelnih mjesta u nekim institucijama kulture, ali nije dobio konkretan odgovor

Predsjednik i poslanik Socijaldemokrata Crne Gore dr Damir Šehović pitao je ministarku kulture Mašu Vlaović kakav je njen stav o tome što čelnu poziciju u Filmskom centru pokriva osoba koja ne spada u istaknute kulturne stvaraoce, što bi po zakonu morala biti, i koja je jedna od viđenijih članica šovinističkog pokreta Dveri, poznatog, između ostalog i po tome što otvoreno vrijeđaju, ponižavaju i prijete Crnoj Gori i njenim građanima.

„Šta kandidat na izbornoj listi partije koja Crnogorsku naciju smatra „komunističkim proizvodom“ radi na čelu jedne od najvažnijih kulturnih institucija u državi?! Kakav vam je stav o „tihoj okupaciji“ Crnogorskog narodnog pozorišta, na čijem se čelu nalazi lice koje je svojim radnim angažmanom vezano više za nama susjednu nego za našu državu. Vidite li nešto problematično u tome što za godinu i po dana, prema saznanjima koja imam, nijedan crnogorski reditelj nije režirao u crnogorskom nacionalnom teatru?“, pitao je poslanik Šehović.

Šehović je dalje istakao da je teško, nažalost, izmjeriti štetu koju je prethodna Vlada napravila državi, ali nije teško konstatovati da je aktuelna na dobrom putu da je u tome nadmaši, jer je očigledno da se njome upravlja sa strane, da je to Vlada koja vlada u svoje ima ali za tuđi račun, nudeći nam trule kompromise koji to nijesu i ne smiju biti.
 
„Zato ovakva vlada nije ni smjela biti izabrana, a nakon njenog dvomjesečnog rada je jasno da je SD bio u pravu kada je upozoravao da ovo nije nikakva evropska, nego suštinski Vučićeva Vlada, koja treba da završi sve ono što Krivokapićeva nije smjela ili nije stigla“, istakao je Šehović.
 
Šehović je dalje konstatovao da smjene takvih kadrova sa naopakim svjetonazorima nije revanšizam, nego oslobađanje zarobljenih institucija kulture.

„Nisu u pitanju političke trgovine i politička namještenja, nego odbrana osnovnih civilizacijskih tekovina i vrijednosti. Radi se o odbrani kulture koja je temelj multikonfesionalnog crnogorskog društva od klero-nacionalista - od mržnje, ponižavanja i negiranja države Crne Gore“, zaključio je on.

Šehović, međutim, nije dobio jasan odgovor.

„Kadrovska politika i ljudski resursi mijenjaće se nakon sveobuhvatne analize i to na svim organizacionim nivoima", poručila je ona, dodajući kako su u toku izrade strateških dokumenata, te da će biti izmijenjeni zakonski propisi kako bi se uticalo na efikasnost u pogledu kadrovskih pitanja“, odgovorila je ministarka Vlaović.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.