Na 83 odsto kupališta voda odličnog kvaliteta
Ilustracija

JP morsko dobro

Na 83 odsto kupališta voda odličnog kvaliteta

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 110 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 21. do 23. juna ove godine, pokazali su da je na 83,6% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 10% lokacija dobrog, dok je na 6,4% lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta. Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju

Vode za kupanje klasifikuje se kao "odlične", "dobre", "zadovoljavajuće" i "loše", ističu iz JP morsko dobro.

Kako navode u saopštenju, u opštini Ulcinj, od ukupno 18 lokacija, morska voda je bila odličnog kvaliteta na njih 15, dok je na tri ona bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

"Analize su pokazale i da je morska voda bila odličnog kvaliteta na svih 15 lokacija u opštini Bar. Kada je u pitanju Budva, Program se realizuje na 32 lokacije, od kojih je na njih 29 voda bila odličnog kvaliteta, na jednoj dobrog, te na dvije zadovoljavajućeg. U Bokokotorskom zalivu,
u opštini Tivat, od ukupno devet lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih sedam, dok je na dvije lokacije ona bila dobrog kvaliteta. Analize su pokazale da je u Kotoru na 11 lokacija voda bila odličnog, na tri lokacije dobrog i na jednoj zadovoljavajućeg kvaliteta. U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 21 lokaciji, od čega je na njih 15 ona bila odličnog, na pet dobrog, a na jednoj zadovoljavajućeg kvaliteta", napominju u JP za upravljanje morskim dobrom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.