Abazović: Svi građani i političari CG moći će nesmetano da ulaze u Srbiju od 1. jula
Foto: Tviter

Abazović: Svi građani i političari CG moći će nesmetano da ulaze u Srbiju od 1. jula

Svi građani Crne Gore, uključujući poslanike i političare, moći će nesmetano da ulaze u Srbiju od 1. jula, saopštio je predsjednik crnogorske Vlade Dritan Abazović nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Abazović je u obraćanju novinarima saopštio da je Vučić "uspio da riješi jedno važno pitanje za građane i poslanike", koje se odnosi na prelazak državne granice.

"Zamolio je ministra unutrašnjih poslova da se praksa koja je postojala  ispravi, i da će od 1. jula svi građani, ovdje računam poslanike, političare i predstavnike Vlade, moći da ulaze u Srbiju bez ikakvih restrikcija",saopšti je predsjednik CG.

Od 1. jula više neće biti zadržavanja poslanika @SkupstinaCG prilikom ulaska u Republiku Srbiju. Hvala @avucic na prijateljskom pristupu. Otvaramo nove horizonte buduće saradnje. pic.twitter.com/zrQer6QrjW

— Dr Dritan Abazovic (@DritanAbazovic) June 29, 2022

Prema njegovim riječima to je pitanje u dobrom duhu riješeno.

"Ostala pitanja koja su se tretirala mogu u narednom periodu da se materijalizuju. Od jeseni ćemo imati konkretne vidove saradnje između dvije države. Nastavljaju se lijepe vibracije tokom posjete Srbiji. Vjerujem da u ovom dobrom duhu ne postoji pitanje koje ne možemo riješiti. Za neke je potrebno vrijeme. Nastavljamo intenzivnu saradnju između dvije države", poručio jeon.

Abazović je pozvao srbijanskog predsjednika Vučića da posjeti Crnu Goru, a građanima Srbije uputio je poziv da ljetuju u Crnoj Gori: "Više ste nego dobrodošli u svoju bratsku Crnu Goru".

Vučić ističe da je posjeta Abazovića i ministara u crnogorskoj vladi početak uspješan saradnje.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.