Rakočević: Sveti Stefan dragulj crnogorskog turizma, Crna Gore mora da bude u stanju da poštuje preduzete obaveze i nađe zajednički jezik sa stranim investitorima

Poslanik Demokratske partije socijalista Crne Gore Nikola Rakočević, tokom današnje sjednice Skupštine Crne Gore, kazao je da je Sveti Stefan dragulj crnogorskog turizma.

“Aman Sveti Stefan bio je vjesnik i jedan od glavnih pokretača elitnog turizma u Crnoj Gori. Sveti Stefan je bio primamljiv za strane, visokoplatežne turiste, Crna Gora je tada imala šta da ponudi na svjetskoj mapi turističke ponude”, poručio je on.

U nastavku diskusije, poslanik Rakočević je konstatovao da je Aman, kao jedan od svjetskih brendova, svojom uspješnom pričom ohrabrio i druge investitore, te da zbog toga danas u Crnoj Gori imamo Chedi na Luštici, Regent u Porto Montenegru, One&Only u Porto Novom.

On je, takođe, naglasio da državni interes, između ostalog, jeste da se ne nastavi sa arbitražom, jer je Vlada Zdravka Krivokapića odlučila da ne poštuje ugovore koji je država sklopila sa stranim investitorom, te da, u slučaju nastavka tog procesa, Crna Gora može izgubiti silne milione.

“Crna Gora mora imati snagu da prevaziđe populizam i anarhično ponašanje. Moramo poštovati zakon i ugovore koji štite državni ekonomski interes”, zaključio je on.

Na kraju Rakočević je rekao da Crna Gore mora da bude u stanju da poštuje preduzete obaveze i da nađe zajednički jezik sa stranim investitorima što, kako je to istakao, bi značilo svima onima koji su potencijalno zainteresovani da ulažu u Crnu Goru da su dobrodošli, da je ovo zemlja koja privlači strane investicije, otvara mogućnosti, zapošljava ljude u realnom sektoru i brine o svom međunarodnom imidžu i benefitu od turizma.    

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.