Abazović: DPS i SDP bili upoznati i ranije sa sadržinom Temeljnog ugovora, nisu imali primjedbe
Dritan Abazović

Premijer sjutra na sastanku sa Patrijarhom Porfirijem

Abazović: DPS i SDP bili upoznati i ranije sa sadržinom Temeljnog ugovora, nisu imali primjedbe

Premijer Crne Gore Dritan Abazović je danas u Beogradu, komentarišući navode da bi SDP mogao da izađe iz Vlade zbog neslaganja oko nacrta "temeljnog ugovora" sa SPC, kazao da će se zalagati da svaka vjerska zajednica ima isti tretman i da su predstavnici Socijaldemokratske partije i Demokratske partije socijalsita bili upoznati sa sadržajem nacrta dokumenta i da nisu imali nikakvu primjedbu na njegov normativni dio.

"Ja vodim evropsku i sekularnu državu, mi smo tu da svako pitanje koje je ostalo otvoreno. riješimo u skladu sa Ustavom i zakonom. Predstavnici DPS-a i SDP-a su bili upoznati sa tekstom nacrta temeljnog ugovora i nisu imali nikakvu primjedbu. Ukoliko budem morao da saopštavam detalje ja ću saopštiti ali ne na ovom mjestu jer to je naša interna tema. Oni su imali prilike da pokažu nezadovoljstvo", kazao je Abazović na pres konferenciji nakon sastanka sa premijerkom Srbije, Anom Brnabić u Beogradu.

On je kazao da je korisno da se u Srbiji sretne sa više ljudi, napominjući da će se sjutra sresti i sa Patrijarhom SPC Porfirijem.

Podsjećamo, Abazović je prije par dana kazao da tokom posjete Srbiji nema u planu susret sa poglavarom SPC.

Brnabić neobaviještena o zadržavanju poslanika...

Abazović je kazao i da je prilikom razgovora sa Brnabić ukazao na zadržavanje crnogorskih poslanika na granicama sa Srbijom.

To je potvrdila i srpska premijerka, rekavši da nije prije čula za to i da će se raspitati ako to zaista postoji.

Novi ambasadori u obje zemlje

Upitana da li je razgovarano o imenima budućih ambasadora, Brnabić je kazala da je Abazović podijelio svoja razmišljanja.

"Ja sa velikim nestrpljenjem očekujem da predsjednik Vučić dočeka novog ambasadora Crne Gore i mislim da je to stvar koja se lako riješi jer smo mi povukli odluku koja je donijeta o "personi non grata". Tu nema nikakvih prepreka. U ogromnoj mjeri želimo da to pitanje sklonimo sa dnevnog reda", kazala je ona.

Abazović je, odgovarajući na pitanja novinara, kazao da očekuje da ćemo imati nove ambasadore u obje zemlje.

Uptitana kad bi mogla da posjeti Podgoricu, Brnabić je kazala da je ona premijerka u tehničkom mandatu ali da ne bi imala ništa protiv i da u tom svojstvu dođe u Crnu Goru.

Brnabić: Uskoro odgovor o Maroviću

Brnabić je rekla da je Abazović tokom sastanka skrenuo pažnju i na slučaj izručenja Svetozara Marovića.

"Nadležni se bave tim pitanjem tako da ćete uskoro dobiti odgovor", rekla je Brnabić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.