Rakočević: Temeljni ugovor je najtemeljnije pripremljena izdaja Crne Gore
Marko Rakočević, Foto: Socijaldemokrate

Rakočević: Temeljni ugovor je najtemeljnije pripremljena izdaja Crne Gore

Ugovor sa SPC koji je juče u javnosti objavila Vlada Dritana Abazovića, a koji se, bez ikakvog opravdanja naziva “temeljnim”, najtemeljnije je pripremljena izdaja države Crne Gore, saopštio je član Predsjedništva Socijaldemokrata Marko Rakočević.

Ovim ugovorom koji kako navodi "izdajnička Vlada Dritana Abazovića planira da potpiše sa SPC, ova vjerska zajednica postavlja se nadređen položaj ne samo u odnosu na ostale vjerske zajednice, već i na samu državu Crnu Goru".

Prosto je poručuje nevjerovatno da se episkopijama Srpske pravoslavne crkve koje djeluju u Crnoj Gori, od strane naše države priznaje kontinuitet preko 600 godina duži nego što ga je sama Srbija, matična država, priznala SPC.

Za ovaj nonsens kako ističe ne treba posebna pamet i pravničko znanje, ovo je jasno vidljivo svakom laiku koji baci pogled na ovaj sramni ugovor.

"Da stvar bude još gora, od SPC, odnosno njenih eparhija u Crnoj Gori planirano je, potpisom premijera ove države (makar formalno), napraviti državu u državi. Kako je to Abazović zamislio - svi oni koji se ogriješe o zakon, utočište će, ukoliko ovaj ugovor bude potpisan, moći naći u crkvi gdje državni organi, bez odobrenja sveštenog lica, neće moći da djeluju. Hapšenja, dakle, mogu na ulici, mogu u Skupštini, Vladi, sudovima, ali ne mogu u crkvama koje su u vlasništvu SPC", pojašnjava Rakočević

Ovo je naglašava samo jedan dio skandaloznog dokumenta koji se Crnoj Gori pokušava podvaliti kao “temeljni” ugovor.

Socijaldemokrate će kako najavljuje, protiv ovog akta kapitulacije Crne Gore nad velikodržavnim projektom boriti na sve moguće načine, na šta, još jednom, pozivamo sve političke subjekte, bili oni u vlasti ili van nje, kao i sve slobodnomisleće građanke i građane koji se protive ovom suludom političkom naumu koje Abazović na čelu 43. Vlade pokušava da sprovede.

"Žao nam je što se ispostavilo da smo bili u pravu kada smo odbili učešće u prevarnom projektu zvanom “manjinska vlada”. Ali nije vrijeme za likovanje, nego za odgovornost. A ona nam nalaže da Vladu srušimo što prije, kako bismo konačno nakon izbora dobili novu, koja bi bila istinski građanska i evropska, i prije svega odgovorna prema državi i njenim vitalnim interesima, za razliku od postojeće koja to definitivno nije", zaključio je Rakočević.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.