Herson priprema referendum za odluku o pripajanju Rusiji
Herson, grad u kome ruske vlasti već izdaju pasoše i druga dokumenta

Herson priprema referendum za odluku o pripajanju Rusiji

Vlasti u Hersonskoj oblasti Ukrajine, koju je ruska vojska zauzela u martu, počele su pripreme za referendum o prisajedinjenju Rusiji, saopštio je zamjenik načelnika vojno-civilne administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov.

Sredinom marta, rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da je oblast Herson pod punom kontrolom ruskih trupa, a krajem aprila je formirana vojno-civilna uprava tog regiona.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je 25. maja potpisao ukaz kojim se pojednostavljanju procedure za dobijanje ruskog državljanstva za građane Zaporoške i Hersonske oblasti u Ukrajini.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.